Ga naar de inhoud

The Hmm @ Blokhuispoort

Avond over internetcultuur


dbieb bij Blokhuispoort

Blokhuisplein 40, 8911LJ Leeuwarden

Tickets: Regulier €8 / Student €5 / Online €5


The Hmm @ Blokhuispoort programma

do, 25 apr. 2024 - 19.30 / 23.30


The Hmm @ Blokhuispoort

Op donderdag 25 april organiseert The Hmm een bijzondere avond in de kapelruimte van dbieb Leeuwarden in de Blokhuispoort. Samen met artistiek directeur Koen Bartijn van VHDG werken ze samen aan een avond vol inzicht in verschillende hoeken van het internet.

Tijdens deze avond verkennen we de online praktijken en interesses van acht kunstenaars, makers en onderzoekers uit Friesland en daarbuiten. We duiken in onderwerpen variërend van digitale tentoonstellingsruimtes tot kruispunten van ecologie en technologie.

The Hmm
The Hmm, platform voor internetculturen, is gericht op het beter begrijpen van internet en digitale cultuur. Door middel van evenementen, onderzoeksdossiers en onderwijsprogramma’s biedt The Hmm tools om creatief en kritisch om te gaan met je omgeving.

Koen Bartijn
Koen is dramaturg, actief onderzoeker en kunstinitiator in de beeldende en performance kunst. Hij maakt zijn eigen kunstproducties en is lid en oprichter van het performancecollectief Antidot. Daarnaast leidt hij VHDG, een hedendaags kunstinitiatief dat zich richt op experiment en talentontwikkeling.

De sprekers:

Sammy Shefa Idris komt oorspronkelijk uit Hurdegaryp, Friesland, en studeert nu af aan de Nederlandse Filmacademie. Sammy gaat het hebben over het belang van social media ruimtes voor creatieven.

Dr. Deike Schulz doet onderzoek naar de impact van online communicatie op organisaties en de samenleving, en leidt het lectoraat Organisaties en Sociale Media aan NHL Stenden Hogeschool (Leeuwarden).

Zarina Nares is een in New York geboren kunstenaar van Indiase moslim en Britse afkomst. Haar praktijk is gebaseerd op onderzoek en onderzoekt vrouwelijke identiteit in virtuele ruimtes. 

Hieke de Jong is een Twitch streamer uit Leeuwarden die live chat en VR games streamt – denk aan VR chat en Beatsaber. In haar lezing vertelt Hieke over haar Twitch-kanaal en de interactie met haar volgers.

Martina Denegri is een onderzoeker en schrijver uit Groningen die werkt op het gebied van digitale cultuur, digitale archivering, cultureel beleid en gender in kunst en technologie.

Jori(k) A. Galama beweegt zich tussen literatuur, beeldende kunst en documentaire film. Na een propedeuse filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en het afronden van Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie, werden ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds.

Minnie Bates is ontwerponderzoeker bij affect lab – een creatieve en onderzoeksstudio in Amsterdam, die zich richt op het gebruik van experimenteel veldwerk en meeslepende verhalen om een meer inclusieve toekomst te inspireren.

Roman Tkachenko is beeldend kunstenaar en architectonisch dramaturg. Samen met Maisa Imamović en Iskra Vukšić maakt Roman deel uit van het collectief Timeis.capital, een audiovisueel onderzoeksplatform dat zelforganisatie in de kunsten bevordert, in de vorm van een digitaal platform (als basis), fysieke programmering (symposium + tentoonstellingen) en 3D-videowerk.

The Hmm @ Bloklhuispoort is ook online te volgen via de livestream website. Via de website van The Hmm kan je een kaartje kopen voor de online livestream en deze volgen op je laptop of telefoon. 

Datum: Donderdag 25 april 2024
Locatie: dbieb at Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911LJ Leeuwarden
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang programma: 20.00 uur
Tickets:  €8,- / studentenkorting €5,- / online livestream €5

Opmerking toegankelijkheid

Tijdens het evenement kunnen we live ondertiteling verzorgen voor slechthorenden. Neem contact met ons op als je op de locatie komt en deze toegangsbehoefte hebt, zodat we een stoel voor je kunnen reserveren binnen het zicht van het scherm met ondertiteling. Als je online deelneemt via onze livestream, is live ondertiteling beschikbaar als een van de streamings opties.

Meer info en tickets:
https://thehmm.nl/event/the-hmm-de-blokhuispoort/