Ga naar de inhoud

Unknown Grounds: The Public Building


Stadsschouwburg de Harmonie

Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden


Unknown Grounds: The Public Building

di, 07 jun. 2022 / wo, 08 jun. 2022


Unknown Grounds: The Public Building

Unknown Grounds is een performatief symposium: een podium voor collectief denken waar een bijzonder soort werk verricht wordt. Unknown Grounds verkent het idee dat de systemen (zoals democratie, onderwijs, werk) publieke ruimtes zijn die wij bewonen, en die tegelijkertijd ook door onszelf gebouwd worden. Dat maakt ons geen passieve gebruikers, maar actieve makers van het publieke gebouw.

Dit noordelijke evenement brengt een interdisciplinaire groep van (beeldend) kunstenaars, beleidsmakers, wetenschappers – en andere denkers bij elkaar en creëert een tweedaags podium waarop we performatieve en andere vernieuwende tools gebruiken om te denken: om de bestaande gebouwen van onze samenleving, zowel de ruïnes als de systemen die we als onveranderlijk en massief beschouwen, kritisch te bekijken en opnieuw te verbeelden.

Ondergedompeld in een theatrale sfeer werken de deelnemers en gasten tijdens Unknown Grounds in een ruimte op de speelse grens van fictie en werkelijkheid waarin denken een gezamenlijke en actieve beleving wordt en waarin gasten en deelnemers steeds van rol wisselen in experimentele workshops. Dit zijn de bevestigde gasten voor Unknown Grounds: The Public Bulding: Nishant Shah, Hamja Ahsan, Nina Glocker, Ribal Khatib, Lila Athanasiadou, Mohamedou Slahi, Anna Moreno en Eef Veldkamp.

Unknown Grounds: The Public Building is een VHDG project geconceptualiseerd en geïnitieerd door artistiek directeur en co-curator Flora Reznik en gerealiseerd samen met co-curator Eef Veldkamp, producent Evelyn Andoh en Kunstinitiatief VHDG, in samnewerking met Stadsschouwburg de Harmonie en Arcadia.

Kijk voor meer informatie op de Unknown Grounds website.


Design: Wibke Bramesfeld

Unknown Grounds: The Public Building is een project van Kunstinitiatief VHDG in samenwerking met Stadsschouwburg de Harmonie en Arcadia, en wordt gesponsord door Stichting Herbert Duintjer Fonds, Pauwhof Fonds, Het Nieuwe Stadsweeshuis, Ritske Boelema Gasthuis en LF2028.

Unknown Grounds - 7 juni

Foto's van de eerste dag van Unknown Grounds: The Public Building op 7 juni, door Jeroen van de Bovenkamp.

Unknown Grounds - 8 juni

Foto's van de tweede dag van Unknown Grounds: The Public Building op 8 juni, door Jeroen van de Bovenkamp.