Ga naar de inhoud

Eindpresentatie Roman Tkachenko: Activist’s Routes


VHDG Lokaal

Ipe Brouwerssteeg 10a, 8911 BZ Leeuwarden


Activist's Routes - Biketour met Roman Tkachenko

zo, 07 apr. 2024 - 14.00 / 19.00


Eindpresentatie Roman Tkachenko: Activist’s Routes

Op zondag 7 april organiseert Roman ‘Activist’s Routes’ en we nodigen je daar graag van harte voor uit!

Na twee maanden onderzoek in Leeuwarden gaan we gezamelijk een fietstocht maken door Leeuwarden met klimaatactivist Dirk Kuiken waarna Roman een presentatie geeft over de rol van kunstenaars in activisme. We sluiten de dag af met een gezellige borrel.

Het programma zal uit twee delen bestaan:

14:00 – 16:00 uur: Fietstocht met klimaatactivist Dirk Kuiken door Leeuwarden. 
17:00 – 17:45 uur: Presentatie van Roman’s residency met bijdragen van activisten die hij ontmoette tijdens zijn onderzoek. 
17:00 – 19:00 uur: Borrel!

‘Activist’s Routes’ – de fietstocht: 

We gaan al fietsend de stad Leeuwarden bekijken vanuit het perspectief van klimaatactivist Dirk Kuiken. 

De plekken op de fietsroute komen voort uit Roman’s onderzoeksmethode over het co-creëren van een alternatieve kaart van Leeuwarden, door de perspectieven van lokale activistische bewoners, bezoekers en gemeenschappen. 

Presentatie:
Roman zal na de fietstocht een presentatie geven in ons VHDG Lokaal, over zijn twee maanden durende residentie bij VHDG. Hij zal wat dieper ingaan op zijn onderzoeksvraag “Welke rol kunnen kunstenaars spelen in activistische gemeenschappen?”. Via diverse onderzoeksmethoden die hij gebruikte tijdens zijn residentie zal hij zijn bevindingen delen met het publiek. 

Hierna zullen activisten uit Leeuwarden wat meer vertellen over hun bijdrage aan de alternatieve kaart die zij als mede bijdragers hebben gemaakt samen met Roman.

Roman zal afsluiten met een uitnodiging om deel te nemen aan een publieke actie. Deze zal plaatsvinden op 3 juni als onderdeel van het kunstwerk dat hij voorbereidt voor de collectieve tentoonstelling ‘Gemeentegoed’ dat zal plaatsvinden in juli 2024. 

We sluiten de dag af met een gezamelijke borrel. We hopen dat je erbij bent!

Meld je hier aan
Vanwege beperkte aantal fietsen die we kunnen uitlenen willen graag van je weten of je zelf een fiets meeneemt of een OVfiets kan huren. Laat ons ook weten of je Nederlands of Engels spreekt.

Biketour: Activist's Routes - Foto's

Foto's: Siska Alkema