Ga naar de inhoud

Open call: COLLECTIVE

Artist in Space: Kunstinitiatief VHDG x Kunsthuis SYB


VHDG

Online


do, 01 apr. 2021 / ma, 31 mei 2021


Open call: COLLECTIVE
  • Wie: professionele beeldend kunstenaars, schrijvers en/of kunstcritici in Noord-Nederland.
  • Wat: 8 wekelijkse meetings van 2 tot 3 uur
  • Waar: online
  • Wanneer: Deadline 17 maart om 17 uur; start programma 6 april
  • Taal: Engels en/of Nederlands
  • Vergoeding: alle deelnemers ontvangen een vergoeding van € 300 incl. BTW voor deelname, schrijvers ontvangen een extra vergoeding van € 200 incl. BTW voor de te schrijven tekst.

Ben jij al een aantal jaren aan het werk als beeldend kunstenaar, en heb je behoefte aan een good old werkbespreking, het uitwisselen van ideeën en het uitbreiden van je netwerk? Doe dan mee aan COLLECTIVE, georganiseerd door Kunsthuis SYB (Beetsterzwaag) en Kunstinitiatief VHDG (Leeuwarden). In een serie online bijeenkomsten, ontmoet je een kleine groep andere kunstenaars en zoek je doelgericht naar nieuwe perspectieven op jouw werk en beroepspraktijk. Tijdens iedere wekelijkse sessie met jouw collectief, deelt één van de leden zijn/haar werk, om het daarna te bespreken in de groep. Aan elke groep wordt ook een kunstcriticus of schrijver gekoppeld, die deelneemt aan de presentaties en besprekingen en aan het einde van de reeks een artikel of essay schrijft over het werk van de deelnemers en de besproken thema’s.

Alle collectieven ontmoeten elkaar in een start- en eindbijeenkomst: je eigen groep zie je wekelijks. Voor de werkbesprekingen wordt gebruik gemaakt van een vooraf bepaald feedback format, dat wordt geïntroduceerd in de startbijeenkomst. Deze methode is erop gericht om deelnemers ruimte te geven hun werk te presenteren en om alle deelnemers mee te laten delen en leren in dit proces.

Er is plaats voor maximaal 20 kunstenaars en 5 schrijvers. Meld je aan door dit volgende formulier in te vullen. VHDG en SYB selecteren de deelnemers op basis van hun motivatie. In de week van 24 maart ontvang je bericht over deelname aan dit programma, op dinsdag 6 april is de start-meeting van 10:00 – 12:00 uur.


Vormgeving: Michiel Teeuw

VHDG en Kunsthuis SYB organiseren dit project in het kader van Artist in Space (de Noordenaars), om kunstenaars de gelegenheid te bieden hun netwerk te vergroten en hun praktijk te verdiepen en te ontwikkelen. COLLECTIVE wordt mogelijk gemaakt door We The North en het Mondriaan Fonds.

Gallerij